Parròquia Santa Dorotea

Breu historia

El Dr. Gregorio Modrego Casaus bisbe de Barcelona, el dia 9 d’octubre de 1945 va publicar el Decret Episcopal erigint canònicament la Parròquia de Santa Dorotea.

El 12 de novembre de 1948, es va nomenar el primer rector d’aquesta parròquia i el 19 de desembre d’aquest mateix any a l’Església del Sant Àngel Custodi de Barcelona el nou rector va prendre possessió de rector de la nova Parròquia de Santa Dorotea, des de aquest primer moment és van iniciar les activitats de la parròquia, atenent els feligresos i administrant els sagraments des de la Parròquia del Sant Àngel Custodi.

El dia 3 de juny de 1950 es va firmar el Palau Episcopal la compra dels terrenys al Sr. Gausachs, que molt generosament va contribuir per fer realitat la construcció d’aquesta parròquia de Santa Dorotea. Aquest mateix any el dia 29 de juny amb la presencia de molts feligresos es va prendre possessió del terreny, començant els treballs de construcció del temple sota la direcció del arquitecte Sr. J. Boada i el constructor Sr. A. Barba.

El dia de Nadal de 1950 és va celebrar la Primera Missa en l’Església en construcció. El dia 29 de juny de 1951 es va beneir l’actual temple parroquial, per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Sr. Bisbe de Barcelona Dr. D. Gregorio Modrego Casasus, que en la seva homilia entra altres coses va dir, que Santa Dorotea vesses una pluja de roses, símbol de les benediccions celestials.