Primer diumenge

“No sabeu quan vindrà” … Ni el lloc on el trobareu.

Aquest primer diumenge és ESTIGUEU ATENTS, VETLLEU”. Mantenir-se desperts per descobrir el Déu Salvador que es va fent en la realitat de la vida humana. No sabem mai en quin moment Ell farà irrupció en la nostra vida. El podem trobar inesperadament al bell mig del “carrer”: en els ulls senzills i transparents de l’infant, en la mà necessitada dels desconegut, en la paraula acollidora de l’amic, en la llàgrima amarada de  dolor del malalt…

No sabeu quan vindrà” … Ni el lloc on el trobareu.

El carrer  constitueix un lloc privilegiat per a trobar el Senyor             Salvador, perquè és el lloc on són les persones que Déu salva.

L’home i la dona idíl·lics del paradís terrenal ja no existeixen, avui vivim        amb l’home i la dona de la ciutat d’una societat secularitzada i consu- mista.

A l’evangeli, els camins, els carrers i els indrets públics eren els llocs del trobament real i eficaç amb Jesús. Ell es fa present en les persones en les tasques, les lluites, els sofriments i els amors quotidians, i hi aporta la salvació.

El nostre ADVENT d’enguany ha de ser un Advent del carrer i del tro-   bament salvador, sense oblidar, però, la vetlla íntima de pregària per-       sonal i familiar en la intimitat de la llar i del cor perquè, com Maria,          puguem guardar i meditar els signes de la presència del Senyor,         que haurem descobert en el contacte amb les persones i amb la reali- tat de la vida quotidiana.

MIREM EL MÓN AMB ULLS MESSIÀNICS